معاون توسعه مشارکت های مردمی کمیته امداد امام خمینی(ره) با اشاره به محجور ماندن فریضه واجب زکات در جامعه، گفت: یکی از مهمترین آثار و برکات زکات از بین بردن فقر است و برای بهره مندی از این برکت باید زکات را در جامعه بیش از پیش ترویج کنیم.
به گزارش پایگاه خبری ماندگار نیوز، حبیب الله آسوده، امروز (۲۱ اردیبهشت) در همایش علمی، ترویجی و تکریمی زکات که با حضور جمعی از مسئولین کشوری و استانی و نمایندگانی از مودیان، عاملین و مبلغین زکات استان کرمانشاه در محل سالن همایش دانشکده صنعتی کرمانشاه برگزار شد، با بیان اینکه زکات در کشور محجور مانده گفت: سال ۱۳۹۶ رهبر معظم انقلاب عنوان کردند که به خاطر غفلت و کم کاری که نسبت به فریضه زکات و ترویج آن داشته ایم باید به عفو خداوند پناه ببریم و آمار زکات جمع آوری شده هم موید آن است که تا رسیدن به حد مطلوب فاصله بسیاری داریم.
وی با اشاره به آثار با برکت زکات در کاهش فقر جامعه گفت: زکات آثار مختلف اخلاقی، اجتماعی و… دارد، اما اثرات اقتصادی آن امروز بیش از پیش درجامعه نمایان است و باید در جهت ترویج بیش از پیش آن اقدام کنیم.
وی افزود: دین اسلام منهای فقر است و فقر در اسلام یک امر مذموم است، اما در همین دین فرد فقیر جایگاه محترمی دارد و تاکید شده که ضمن احترام به فقرا باید برای رفع فقر آنها تلاش شود.
آسوده گفت: یکی از موثرترین راه های کاهش فقر پرداخت زکات است، بنابراین باید همه نسبت به ترویج این فریضه الهی تلاش کنیم.
وی تاکید کرد: تاکید ما بر این نیست که مردم زکات خود را به کمیته امداد بدهند، چه بسا بسیاری مردم که خود مستقیما این زکات را به فقرا می رسانند و تلاش و تاکید ما ترویج این فریضه است تا هر فرد غنی بتواند به نیازمندان اطراف خود کمک کند و همین امر گام موثری در جهت کاهش فقر در جامعه خواهد بود.
معاون توسعه مشارکت های مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) تبیین و تشریح و نمایش آثار پرداخت زکات درجامعه را گام مهم و موثری در جهت ترویج این فریضه الهی عنوان کرد و افزود: اگر آثار و برکات زکات در کمک به نیازمندان بصورت ملموس در سطح جامعه نشان داده شود، بسیاری افراد راغب به انجام این فریضه و پرداخت زکات خواهند شد.
آسوده گفت: از طرفی برای تشویق مردم به انجام این فریضه پیشنهاد می شود که دولت به انجام پروژه ها و تقویت زیرساخت ها در مناطقی که مردم آن پرداخت زکات دارند، توجه ویژه تری داشته باشد.
این مسئول گفت: برای ترویج این فریضه انسجام میان دستگاه های عضو شورای زکات در استانها باید بیش از پیش تقویت شود.
وی با بیان اینکه ترویج زکات می تواند فقر مطلق را تا حد زیادی در جامعه از بین ببرد، گفت: بنابراین همه باید بطور جد در جهت ترویج این فریضه تلاش کرده و در این بین رسالت رسانه ها بیش از همه است که بتوانند آثار و برکات زکات را در جامعه برای مردم بیان کرده و به نمایش درآوردند.
آسوده گفت: خود مودیان زکات هم بیش از همه می توانند در ترویج این فریضه گام بردارند و اگر آنها از برکات پرداخت زکات در زندگی شان در تمام ابعاد سخن بگویند، قطعا کلام آنها بیش از هرکس دیگر در جذب مودیان جدید زکات موثر خواهد بود.
۵ میلیون نفر تحت حمایت امداد هستند/ از ۲۲۰۰ میلیارد تومان زکات، ۱۳۰ میلیارد تومان به حساب امداد آمده است
جمع آوری و توسط امداد هم هزینه می شود.
آسوده گفت: سال گذشته از پنج میلیون صندوق خانگی و ۳۰۰ هزار صندوق در مراکز عمومی و معابر و … در مجموع ۵۲۰ میلیارد تومان جمع آوری شده است.
وی افزود: از این میزان صدقات جمعآوری شده نیز ۲۴ درصدآن صرف ابن سبیل و کمک های فوری و ضروری به نیازمندان در حوزه های مختلف، ۲۵ درصد دیگر صرف تامین مسکن و سرپناه و رهن و اجاره نیازمندان، ۱۴ تا ۱۵ درصد صرف ازدواج و تامین جهیزیه نوعروسان تحت حمایت و تامین لوازم خانگی نیازمندان، ۱۲ درصد صرف امورات فرهنگی و تحصیلی دانش آموزان و دانشجویان تحت حمایت و مابقی صرف حوزه های حقوقی واشتغال و … نیازمندان شده است.
یک ریال از کمک های مردمی صرف هزینه های جاری و حقوق پرسنل امداد نمیشود
معاون توسعه مشارکت های مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) تاکید کرد: وجوهات جمع آوری شده در بحث صدقات و زکات در همان شهر و منطقه هزینه می شود و حتی از شهری به شهر دیگر جابجایی صورت نمی گیرد.
وی تاکید کرد: یک ریال از کمک های مردمی در هزینه های جاری و حقوق کارکنان کمیته امداد هزینه نشده، نمی شود و نخواهد شد.
آسوده گفت: تمام کمک های جمع آوری شده عینا و دراسرع وقت میان نیازمندان توزیع می شود.
وی با اشاره به افزایش اعتماد روزافزون مردم به کمیته امداد و خدمات آن گفت: ظرف ۱۰ روز از شب نوزدهم ماه مبارک رمضان (شب قدر) تا روز عیدفطر میزان جذب حامیان ایتام در سراسر کشور رشد بی نظیر ۹۱ درصدی داشته است.
آسوده گفت: همچنین فطریه ای که مردم مستقیما به کمیته امداد داده اند (جدای از فطریه ای که توسط شورای زکات جمع آوری شده است) در ماه مبارک امسال ۸۵ درصد افزایش داشته و همه اینها نشان از اعتماد مردم به کمیته امداد است.